Prie Vitarestos komandos jungiasi vis daugiau ukrainiečių

Besitęsianti karo padėtis Ukrainoje verčia žmones palikti savo namus ir prieglobsčio ieškoti svečioje šalyje. Į Lietuvą atvykusios ukrainietės Hanna ir Tatjana dalijasi įspūdžiais apie mūsų šalį, kultūrą, darbo paieškas bei patirtį Vitarestoje.

Prieglobstį rado pas Lietuvoje gyvenančias gimines

Hannai maždaug kovo viduryje pavyko pabėgti iš karo siaubiamos Donecko srities. Ji, drauge su vaikais ir močiute, apsistojo pas Lietuvoje gyvenančius tėvus ir netrukus ėmė tvarkytis dokumentus bei ieškotis darbo. „Mus labai gražiai priėmė, viskas vyko greitai ir sklandžiai – gavome laikiną leidimą gyventi Lietuvoje, be problemų užregistravome į mokymo įstaigas, gavome humanitarinę pagalbą“, – patirtimi dalijasi pašnekovė.

Anksčiau manikiūro meistre dirbusi moteris teigia, kad rasti darbo vietą užmiestyje, iš naujo surinkti klientų ratą ir užsitikrinti stabilias pajamas manikiūro srityje šiuo metu užtruktų per daug laiko, tad ji ėmėsi ieškotis kito darbo. „Man labai patinka sritis, kurioje dirbau, tačiau svečioje šalyje nėra taip lengva įsitvirtinti. Be to, neturiu nei savo priemonių, nei įrankių – paliekant namus, teko pasiimti tik būtiniausius savo ir vaikų daiktus, tad net negalvojau apie nagų lakus ar dildes“, – pasakoja ji.

Po maždaug dviejų savaičių darbo paieškų, Hanna prisijungė prie Vitarestos kolektyvo. „Pavyko gauti vadybininkės Natalijos kontaktus, susitikome ir ji papasakojo apie siūlomą poziciją, darbo sąlygas ir pan. Dirbu čia jau mėnesį ir esu patenkinta, nors neslėpsiu, iš pradžių nerimavau, kad man bus per sunku“, – šypteli ji. Moteris priduria, kad labiausiai jai patinka kolektyvas ir patogus darbo grafikas: „Greitai susibendravome tiek su kolegomis iš Vitarestos, tiek su kitais tose patalpose dirbančiais žmonėmis. Visi labai šilti, draugiški. Be to, labai džiaugiuosi savo vadove Natalija – ji dėmesinga ir paslaugi moteris, kuri visada atsižvelgia į darbuotojų poreikius“, – pasakoja Vitarestos darbuotoja.

Meilė švarai ir tvarkai Lietuvoje virto pajamų šaltiniu

Į Lietuvą atvykusi ir Vilkaviškyje apsistojusi ukrainietė Tatjana sako, kad jai labai patinka tvarkytis, todėl gavusi galimybę prisijungti prie Vitarestos kolektyvo apsidžiaugė, jog galės daryti tai, ką mėgsta ir už tai gauti atlyginimą. „Namuose tvarkausi iš visos širdies ir čia darau tą patį“, – tikina pašnekovė.

Moteris dirba keliuose objektuose, juose palaiko bendrą tvarką ir švarą. „Iš ryto nuvalau dulkes, išplaunu grindis, susitvarkau. Vėliau papietauju ir važiuoju tvarkytis į kitą objektą.“ Laisvalaikiu Tatjana mėgaujasi poilsiu gamtoje ir pažindinasi su Vilkaviškio apylinkėmis. „Einu pasivaikščioti į parką, prie ežero. Gamta Lietuvoje – pasakiška, ypač pavasarį, kai pražysta augalai“, – pasakoja ji.

Ukrainietė dalijasi, kad įsilieti į naują aplinką jai padėjo kolegos. „Dirbu labai gerame kolektyve, kurio nariai yra draugiški ir paslaugūs, visuomet pasiteirauja, kaip jaučiuosi, noriai bendrauja, pakviečia kartu atsigerti kavos. Apskritai, Lietuvoje gyvena nuostabūs žmonės,“ – šypteli Vitarestos darbuotoja. „Labai maloni, darbšti ir dėmesinga mergina“, – taip apie Tatjaną atsiliepia kolegos.

Į viršų