Mobiliosios brigados darbai: vienkartinis valymas

Turint nuolatinį valymo personalą galima džiaugtis kasdiene patalpų tvarka. Vis dėlto, pasitaiko atvejų, kai prireikia rimtesnio, generalinio patalpų valymo, pavyzdžiui, po statybos ar remonto darbų, didelių švenčių. Tokiu atveju Vitaresta siūlo specialią paslaugą – vienkartinį patalpų valymą. Apie jo užkulisius pasakoja spec. mobilių darbų brigadininkė Rima Stankevičienė.

Kiekviena darbo diena – skirtinga

Rima prieš septynerius metus restorano virtuvę iškeitė į švaros darbų sritį. „Keturiolika metų dirbau restorano virtuvėje, tačiau nusprendžiau keisti darbo sritį ir ėmiau ieškoti aktyvaus, nenuobodaus darbo. Vitarestoje dirbo mano giminaitė, ji ir pasiūlė ateiti pabandyti, taip ir likau dirbti“, – pasakoja moteris.

Mobilioji brigada atlieka postatybinius, generalinius valymus, taip pat teikia langų valymo, baldų, kilimų plovimo bei kitas paslaugas. Pagrindiniai mobiliosios brigados darbo principai – greitis, kruopštumas ir nepriekaištinga švara. Paklausta apie įprastą darbo dieną, Rima sako, jog kiekviena iš jų yra skirtinga – skiriasi darbo pobūdis, laikas, situacijos bei klientų poreikiai. „Pavasarį ir rudenį klientai labiausiai nori, kad saulė šviestų pro švarius patalpų langus, po remontų mus kviečiasi, kad padarytume postatybinį valymą, o, pavyzdžiui, generalinį valymą žmonės užsisako prieš ar po švenčių arba tiesiog, kai nori, kad jų biurai, namai ar kitos patalpos spindėtų švara“, – paaiškina Vitarestos darbuotoja.

Vienkartinis valymas: švara nuo grindų iki lubų

Vienkartinis valymas, pasak mobiliųjų darbų komandos, apima viską nuo lubų iki grindų. Tai – sienų ir lubų valymas, grindų dangos vaškavimas ir impregnavimas, kiliminės dangos ir baldų gobeleno plovimas, langų ir fasadų valymas, saulės baterijų valymas, fasadų plovimas aukšto slėgio ir jonizuoto vandens įranga. „Ir vonios bei tualeto erdvių švara pasirūpiname, ir šviestuvus nuvalome. Žinoma, visada atsižvelgiame į užsakovo poreikius“, – sako R. Stankevičienė.

Mobiliųjų darbų brigadoje dirbama po keletą žmonių, priklausomai nuo to, koks yra objekto dydis, valymo darbų sudėtingumas ir pan. Kartais pasitaiko ir iššūkių, tačiau Vitarestos komanda moka greitai rasti sprendimus: „Kartą susidūrėme su tuo, jog lūžo drėgnojo valymo siurblio kištukas. Mechanikų laukti ilgai, o reikia tęsti darbus, tad susitvarkėme pačios ir dirbome toliau“, – šypteli pašnekovė. Ji priduria, kad dirbant šioje srityje reikia būti ne tik kruopščiam ir atsakingam, bet ir gebėti greitai bei kūrybiškai reaguoti į susiklostančias aplinkybes. „Tuomet ir dirbti smagu, ir klientai būna patenkinti“, – tikina švaros specialistė.

Į viršų